Vitaliteit werkt

Een gezonde leefstijl en vitale medewerkers: daar gaan we in het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ voor! Onze ambitie? Dat alle Nijmeegse organisaties een actief beleid voeren om de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers te bevorderen. We stimuleren de samenwerking, kennisuitwisseling en het delen van goede voorbeelden tussen organisaties. Zo komen we samen verder. De 37 Nijmeegse organisaties die in oktober 2019 het lokaal preventieakkoord hebben ondertekend, doen al mee.

Speerpunten in de gezamenlijke aanpak zijn:

  • de rookvrije organisatie
  • het stimuleren van gezonde voeding en beweging
  • bewustwording rond alcoholgebruik
  • het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en sociaal welzijn
  • een gezonde omgeving

Vitaliteitsweek in najaar 2020
In het najaar organiseren we voor de derde keer op rij de Vitaliteitsweek. Die staat volledig in het teken van ‘Vitaliteit werkt!’. De deelnemende organisaties hebben hun eigen programma, met daarnaast een aantal gezamenlijke onderdelen. Zo inspireren en stimuleren we elkaar.

Voortgang 2020
In verband met de maatregelen rond en impact van het coronavirus, bekijken we samen met onze partners hoe en in welk tempo we de komende tijd verder werken aan dit thema. Bij de Vitaliteitsweek kijken we in welke vorm de activiteiten die daaronder vallen door kunnen gaan. 

Contactpersoon
Heb je vragen, wil je bijdragen aan dit thema of meedoen aan het lokaal preventieakkoord? Neem dan contact op met themacoördinator Carlo Buise: Carlo.Buise@radboudumc.nl.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! Al 37 Nijmeegse organisaties gingen je voor en ondertekenden het lokaal preventieakkoord. Daarmee maken zij werk van gezonde inwoners in een gezonde stad. Wil je ook aansluiten met jouw organisatie? Of heb je een idee of initiatief dat je met ons wil delen? Neem contact met ons op via de mail. We horen graag van je!