Pers & media

Groen, gezond en in beweging in de media. Zowel onze eigen persberichten als een selectie van de geplaatste onderwerpen vindt u hier.

Geen woorden, maar daden

Nijmegen, 2 juni 2017

Op 31 mei brachten 130 deelnemers uit verschillende onderdelen van de Nijmeegse samenleving de beweging ‘Nijmegen: groen, gezond en in beweging’ op gang. Tijdens een afwisselend programma kwamen de noodzaak en de ambitie van deze beweging naar voren en werden de aanwezigen geïnspireerd om met verschillende onderwerpen zelf, of samen met anderen, tot actie over te gaan.

Gemeente start met GGD en Radboudumc ‘gezonder leven’ campagne

Nijmegen, 15 maart 2017

Dinsdag tekende wethouder Bert Frings samen met het Radboudumc en de GGD de verklaring ‘Groen, gezond en in beweging’. Dit convenant luidt een actieve samenwerking in voor de komende tien jaar, waarbij het doel is om de Nijmeegse burger te stimuleren om gezonder te leven. Uit gezondheidsonderzoeken blijkt namelijk dat er op dit terrein nog veel te winnen is.

Samenwerken aan gezondere Nijmegenaren

Nijmegen, 14 maart 2017

De gemeente Nijmegen, Radboudumc en de GGD Gelderland-Zuid nemen, onder het motto “Nijmegen: groen, gezond en in beweging” het initiatief om de komende 10 jaar een beweging van mensen en organisaties op gang te brengen die met elkaar werken aan een gezond Nijmegen. Dit gebeurt vanuit het brede begrip positieve gezondheid. Het doel is om een leefomgeving te maken die een gezonde leefstijl stimuleert en waarin een gezonde keuze een makkelijke keuze is.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! Al 37 Nijmeegse organisaties gingen je voor en ondertekenden het lokaal preventieakkoord. Daarmee maken zij werk van gezonde inwoners in een gezonde stad. Wil je ook aansluiten met jouw organisatie? Of heb je een idee of initiatief dat je met ons wil delen? Neem contact met ons op via de mail. We horen graag van je!