Dagelijks groente en/of fruit eten

 

Fruit eten varieert veel sterker met de leeftijd, dan groente eten. Voor de meeste leeftijdsgroepen varieert het dagelijks groente eten tussen de 50 en 60%. Voor fruit zien we een sterke start bij de kleintjes. Dat zakt dan snel terug, met een dieptepunt bij de jong volwassenen. Samengevat kan je zeggen dat de jongsten en de oudsten het het beste doen wat betreft het eten van groente en fruit. Wat bovendien opvalt is dat heel veel mensen de aanbeveling om dagelijks groente en fruit te eten niet halen. Om nog maar niet te spreken van het dagelijks eten van voldoende groente (250 gram) en fruit (2 stuks).

Bronnen: 0-12 jarigen: GGD Kindermonitor 2013, 13-16 jarigen: GGD E-MOVO Jongerenmonitor 2015, 19 jaar en ouder: GGD Gezondheidsmonitor 2016

 

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! De beweging is van ons allemaal. Laat daarmee zien dat je verantwoordelijkheid neemt en dat je aandacht hebt voor maatschappelijk ondernemen! Ken je een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heb je een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee!