Succesvolle editie Uniek Wandelen

19 juli 2018

Vandaag was het zo ver. Om 13.30 klonk het startsein van Uniek Wandelen. Een wandeling van 5 kilometer door Nijmegen en Lent. Centraal stond niet alleen het bewegen, maar vooral het elkaar ontmoeten. Van Jong tot oud, met of zonder beperking. Samen gingen ze voor de finish.

Een gezonde stad is een stad waarin iedereen mee kan doen op een voor hem of haar passende manier. Denk hierbij aan mensen die in een rolstoel zitten of mensen met een beperking. De vierdaagse is een heel groot evenement waar heel veel mensen plezier aan beleven. Wandelend maar ook feestend. Het is belangrijk dat er vanuit de organisatie ook oog is voor mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om hieraan mee te doen.

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Maar deze unieke wandeling gaat niet alleen om bewegen. Centraal staat samen meedoen, met of zonder beperking, jong of oud. Door deze diversiteit van deelnemers krijgen de wandelaars de kans andere mensen te ontmoeten. Dat is minstens zo belangrijk om je gezond te voelen.

Edwin Mulder is gezondheidsmakelaar bij de GGD Gelderland-Zuid. Hij zet zich in voor de gezondheid van mensen met een licht verstandelijke beperking. “Een inclusieve samenleving maken we ook echt samen. Iedereen heeft een rol bij het betrekken van de ander. Het gevoel om erbij te horen dat kun je niet nemen, dat moet je krijgen van de mensen om je heen.”

Een korte impressie:

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! De beweging is van ons allemaal. Laat daarmee zien dat je verantwoordelijkheid neemt en dat je aandacht hebt voor maatschappelijk ondernemen! Ken je een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heb je een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee!