Rookvrij terrein voor Brede School Hatert

18 februari 2020

Brede School Hatert heeft een volledig rookvrij schoolterrein. Op dinsdag 18 februari werden stoeptegels van de Rookvrije Generatie door leerlingen in de grond gelegd bij basisscholen De Klumpert  en De Vossenburcht. Ook medewerkers van kinderopvang KION en KINOP,  Bindkracht 10 en Stichting SOOS hielpen daarbij. Zij maken ook gebruik maken van het Brede Schoolterrein.

Per 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein voor alle scholen in Nederland verplicht. Veel scholen in Nijmegen hebben al een rookvrij schoolterrein, maar dit is niet altijd (voldoende) zichtbaar. De gemeente Nijmegen heeft daarom stoeptegels van de Rookvrije Generatie aangeboden aan alle scholen. Veertig schoollocaties krijgen daarmee de komende maanden een zichtbaar rookvrij schoolterrein.

In het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ werken de volgende partijen aan de Rookvrije Generatie: Iriszorg, Radboud Universiteit, Radboudumc, GGD Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen. Steeds meer organisaties en verenigingen in Nijmegen sluiten zich hierbij aan. Het doel van de Rookvrije Generatie is om kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te beginnen met roken.

Leggen van de rookvrije stoeptegel bij basisschool de Klumpert

Foto: Bert Beelen

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! De beweging is van ons allemaal. Laat daarmee zien dat je verantwoordelijkheid neemt en dat je aandacht hebt voor maatschappelijk ondernemen! Ken je een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heb je een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee!