Informatiebijeenkomst voor gemeenteraad Nijmegen

13 maart 2019

Vandaag was er een bijeenkomst voor de gemeenteraad in Nijmegen, over “Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’. Er waren sprekers vanuit verschillende organisaties, zoals ROC Nijmegen, GGD Gelderland-Zuid, Radboudumc en de Gemeente Nijmegen. Samen spraken we over de gezondheid van inwoners van Nijmegen. Er kwamen verschillende (gezondheids)thema’s aan bod, zoals overgewicht en een Rookvrije Generatie.

Met de negen raadsleden ontstond er een levendige discussie over de vraag: Hoe kunnen we samen impact hebben op de gezondheid van mensen die het nodig hebben? Ook gaf Hanneke Berben, voorzitter College van Bestuur bij ROC Nijmegen, ons een kijkje in de praktijk. Dat deed ze met een ‘mini-excursie’ door het ROC.

Benieuwd naar deze dag en alle sprekers? Kijk hieronder voor een impressie.

Meedoen?

Wilt u meedoen? Dat kan! De beweging is van ons allemaal. Laat daarmee zien dat u verantwoordelijkheid neemt en dat u aandacht heeft voor maatschappelijk ondernemen! Kent u een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heeft u een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee!