Lokaal preventieakkoord

37 Nijmeegse organisaties hebben op 7 oktober 2019 een lokaal preventieakkoord ondertekend. Hiermee hebben zij afgesproken dat ze actief een gezonde leefstijl bij medewerkers, leerlingen, cliënten en patiënten stimuleren. Een rookvrije omgeving, meer bewegen en gezond eten, en bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik zijn de prioriteiten. Het doel van het akkoord is de fysieke én mentale gezondheid van Nijmegenaren aanzienlijk te verbeteren.

Lees ook het volledige lokaal preventieakkoord (pdf).
En ontdek waarom ondertekenaars het belangrijk vinden om mee te doen (filmpje).

Meet & greet: kennismaken en in actie komen
Op woensdag 19 februari 2020 organiseerden we een meet & greet voor de partners van het preventieakkoord. Met als doel: kennismaken, ideeën delen en in actie komen op de verschillende thema’s. Benieuwd naar de opbrengst van deze bijeenkomst? Lees het verslag.

Meer weten of ook aansluiten?
Heb je vragen over het preventieakkoord? Of wil je met jouw organisatie of bedrijf ook aansluiten? Dat kan. Er komt daarvoor een tweede tekenmoment. Neem contact met ons op voor meer informatie. We horen graag van je!


UPDATE 13 maart 2020: annulering tweede tekenmoment
In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gaat de tweede ondertekening van het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen die gepland stond op op 9 april 2020 niet door. De deelnemers zijn hierover geïnformeerd. We onderzoeken hoe we deze bijeenkomst, waarop onze nieuwe partners tekenen in het bijzijn van onze bestaande partners, op een ander moment vorm kunnen geven. Zodra daarover meer nieuws is, lees je dat op deze website.


Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! Al 37 Nijmeegse organisaties gingen je voor en ondertekenden het lokaal preventieakkoord. Daarmee maken zij werk van gezonde inwoners in een gezonde stad. Wil je ook aansluiten met jouw organisatie? Of heb je een idee of initiatief dat je met ons wil delen? Neem contact met ons op via de mail. We horen graag van je!