Inspiratie

Hoe zetten mensen in Nijmegen zich in voor een groene, gezonde stad die volop in beweging is? Iedere maand vangt ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ een inspirerend verhaal.

Laat je inspireren…
Vanuit verschillende perspectieven vertellen mensen die in Nijmegen wonen en/of werken hoe zij bijdragen aan een gezonde stad met gezonde inwoners. Daarbij delen ze hun tips en tops, waarmee je ook in je eigen werk aan de slag kunt!

… en lees de verhalen!

Restaurants gaan voor gezondere keus: Hyke, Tim en Bram vertellen over hun deelname aan Zet VetLekker op de kaart.

Elone Quartel en Maarten Haarhuis van GGD Gelderland-Zuid vertellen meer over positieve gezondheid en de publiekscampagne die zij maakten: #blijfpositiefgezond: gezond zijn is méér dan niet ziek zijn.

Ans Nieuwenhuis is coördinator bij Brede School Hatert. Zij deelt haar ervaring met het rookvrij maken van schoolterreinen: ‘Betrek ouders en kinderen’.

Programmadirecteur Duurzaamheid Marije Klomp en beleidsmedewerker Annemarijke Graat van de Radboud Universiteit over hoe de universiteit werkt aan duurzame inzetbaarheid.

Fleur van Veghel, HR-manager bij afvalbedrijf Dar: ‘Spreek vanuit zorg; opleggen werkt averechts’.

Rogier Verstralen is kartrekker en projectleider van het oncologisch preventieprogramma Beter Gezond: ‘Gedragsverandering begint in de spreekkamer’.

Annerie Rutenfrans en Clemens Thonen van schoolmoestuin de Wielewaal: ‘Mmm, lekker…spruitjes!’ 

Krista Ranzijn Franken en Madelon van Daelen van biologische kinderopvang Filimo: ‘Voor ieder kind een plek om buiten te spelen’

Gerard Molleman, manager afdeling Gezond Leven GGD Gelderland-Zuid en Bijzonder hoogleraar preventie: ‘Er zijn al veel mooie initiatieven; die gaan we beter koppelen’.

Hernany Hernandez-van de Weetering en Gerjan de Koning vertellen over de nieuwe beweegroute Oud-West in het Nijmeegse Westerpark: “Kom allemaal bewegen!”.

Andrea Meilink, coördinator van de Kinderraad Nijmegen, vertelt over ‘VetLekker’ en kinderparticipatie: ‘Kinderen weten heel goed wat ze willen’.

José Keetelaar van GGD Gelderland-Zuid over laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden: ‘Gooi dat taboe over je schouder en práát erover!’

Teeja Bongaards van Entrea geeft een update: ‘Moestuin in de maak en gezonde voeding’.

Jos van de Pas is vrijwilliger bij de Voedselbank: ‘Goed voor de samenleving én goed voor mezelf!’

Liesbeth Meij is jobcoach én hovenier bij tennisvereniging Rapiditas: ‘Jongeren hervinden ritme bij Rapiditas’.

Huisarts Jörgen ten Berge van gezondheidscentrum ’t Weeshuis over de diabetes challenge: ‘Door het plezier te benadrukken, krijg én houd je mensen in beweging’

Barbara Burghard van sportbedrijf gemeente Nijmegen en Rob Hermens van Stip Oost: ‘Vitaal oud worden in Oost. Wie wil dat nou niet?

Kinderlongarts Peter Merkus: ‘Iedere roker heeft zijn eigen rode knop om nú te stoppen

Projectleider duurzaamheid Teeja Bongaards: ‘Mijn doel? Een groen, gezond en actief Entrea

Ben jij of ken jij iemand die ook goed bezig is om Nijmegen groener, gezonder en actiever te maken? We nodigen je van harte uit om dit verhaal met ons te delen door een mail te sturen naar: info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! Al 37 Nijmeegse organisaties gingen je voor en ondertekenden het lokaal preventieakkoord. Daarmee maken zij werk van gezonde inwoners in een gezonde stad. Wil je ook aansluiten met jouw organisatie? Of heb je een idee of initiatief dat je met ons wil delen? Neem contact met ons op via de mail. We horen graag van je!