Inspiratie

Hoe zetten mensen in Nijmegen zich in voor een groene, gezonde stad die volop in beweging is? Iedere maand vangt ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ een inspirerend verhaal.

Laat je inspireren…
Vanuit verschillende perspectieven vertellen mensen die in Nijmegen wonen en/of werken hoe zij bijdragen aan een gezonde stad met gezonde inwoners. Daarbij delen ze hun tips en tops, waarmee je ook in je eigen werk aan de slag kunt!

… en lees de verhalen!

Annerie Rutenfrans en Clemens Thonen van schoolmoestuin de Wielewaal: ‘Mmm, lekker…spruitjes!’ 

Krista Ranzijn Franken en Madelon van Daelen van biologische kinderopvang Filimo: ‘Voor ieder kind een plek om buiten te spelen’

Gerard Molleman, manager afdeling Gezond Leven GGD Gelderland-Zuid en Bijzonder hoogleraar preventie: ‘Er zijn al veel mooie initiatieven; die gaan we beter koppelen’.

Hernany Hernandez-van de Weetering en Gerjan de Koning vertellen over de nieuwe beweegroute Oud-West in het Nijmeegse Westerpark: “Kom allemaal bewegen!”.

Andrea Meilink, coördinator van de Kinderraad Nijmegen, vertelt over ‘VetLekker’ en kinderparticipatie: ‘Kinderen weten heel goed wat ze willen’.

José Keetelaar van GGD Gelderland-Zuid over laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden: ‘Gooi dat taboe over je schouder en práát erover!’

Teeja Bongaards van Entrea geeft een update: ‘Moestuin in de maak en gezonde voeding’.

Jos van de Pas is vrijwilliger bij de Voedselbank: ‘Goed voor de samenleving én goed voor mezelf!’

Liesbeth Meij is jobcoach én hovenier bij tennisvereniging Rapiditas: ‘Jongeren hervinden ritme bij Rapiditas’.

Huisarts Jörgen ten Berge van gezondheidscentrum ’t Weeshuis over de diabetes challenge: ‘Door het plezier te benadrukken, krijg én houd je mensen in beweging’

Barbara Burghard van sportbedrijf gemeente Nijmegen en Rob Hermens van Stip Oost: ‘Vitaal oud worden in Oost. Wie wil dat nou niet?

Kinderlongarts Peter Merkus: ‘Iedere roker heeft zijn eigen rode knop om nú te stoppen

Projectleider duurzaamheid Teeja Bongaards: ‘Mijn doel? Een groen, gezond en actief Entrea

Ben jij of ken jij iemand die ook goed bezig is om Nijmegen groener, gezonder en actiever te maken? We nodigen je van harte uit om dit verhaal met ons te delen door een mail te sturen naar: info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! De beweging is van ons allemaal. Laat daarmee zien dat je verantwoordelijkheid neemt en dat je aandacht hebt voor maatschappelijk ondernemen! Ken je een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heb je een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee!